P3 Velo City. Cafe and bike storage spaces

Cafe Space with surrounding bike storage, bike hub

Render of the tiered cafe space.  The building is designed around a series of ramps that connect the lower level river routes to the higher City Wall, providing a quick and navigable route for cyclists coming from the train station to the city centre.  Because of this, the cafe floor had to be tiered to deal with the ramps in front of the glazing.  This design therefore allows views to the river at any point in the cafe.  The cycle storage is located above via the ramps and is fully glazed to re-assure cyclists that their bikes are safe.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s